• Igors Kasjanovs
    04.07.2013 16:04

    1) 2012. gada vidū gan Consensus, gan arī mūsu redzējums par šā gada 1.pusgadu Eiropas ekonomikā ir bijis nedaudz optimistiskāks nekā ir reālais iznākums.

    2) Jā, mazliet pārklājās domas. Protams, vidējā termiņā apstrādes rūpniecība būs atkarīga gan no situācijas ārējā vidē, gan no fundamentālajiem faktoriem iekšzemē. Tomēr es teiktu, ka ārējās vides ietekme transformējas uz apstrādes rūpniecības pieprasījumu nedaudz ātrāk, kā fundamentālie faktori. Ja pieprasījuma problēmas Eiropā redzam datos ar pāris ceturkšņu nobīdi, tad fundamentāļu ietekmētās piedāvājuma puses problēmas redzam ilgākā termiņā.

    3) Jā, noteikti. Risinājumi attiecībā uz OIK komponenti šobrīd ir galvenais riska faktors, kas jau sākot ar 2014.gadu var negatīvi ieteikmēt apstrādes rūpniecību. Ne tik daudz cik jau esošo rūpnīcu darbību (diez vai tādēļ aizies no tirgus), bet gan galvenokārt ietekmējot izvērtējumu par Latviju kā potenciālo investīciju projekta galamērķi. Un OIK jautājums ir izteikti iekšējs, turklēt diezgan politizēts.

  • Restricted HTML

    Up