• Maz.vid.uzņ.
    15.11.2012 13:27

    Paldies par lielisku birokrātu viedokļa pasniegšanu. Arī par dažiem reāliem faktiem.
    !) Beidziet runāt par bezdarba izmaiņām, to atstājiet ES statistikai. Iedzīvotājus interesē darbavietu (nodokļu maksātāju) skaita izmaiņas.
    2) Paskaidrojiet kāpēc Latvijā ir dažādas IIN likmes iedzīvotāju ienākumiem. Cik zinu ES ir viena likme no gada ienākumiem, pēc minimuma un attaisnotiem izdevumiem.
    Kāpēc tiek diskriminēts darbaspēks?
    3) Papētiet % darba algu nodokļu slogu (tai skaitā uzņēmēju par darbinieku maksāto) pret IKP un valsts nodokļu ieņēmumiem. Salīdziniet šos datus ar "Augsto nodokļu valsti" Zviedriju un paskaidrojiet atšķirības.

    Bezdarba samazinājums ir saistīts ar darbaspēka vecuma cilvēku skaita samazināšanos Latvijā un nekādā veidā ar LB vai MK pozitīvu darbību!
    Nelielais darbavietu skaita pieaugums visdrīzāk ir manipulācija ar statistikas datiem, tai skaitā pelēkā sektora kļūšana par mikrouzņēmumiem. Kā arī darbinieku uzskaite vienlaicīgi lielā valsts kapitāla uzņēmumā un daļas algas maksāšana mikrouzņēmumā (pakalpojumu sniedzējā)- ir radīta jauna darba vieta? Izskaidrojiet kā Latvijas Valsts struktūrās un pietuvinātajos uzņēmumos ir iespējama darbinieku darbošanās 2-vās un vairāk darbavietās (štatu amatos) uz pilnu slodzi, it īpaši pārsniedzot 168 stundu darba nedēļu un šī fakta ietekmi uz darbaspēka tirgu.
    Jauku dienu!
    p.s. Paldies, daļu problēmu Jūs minējāt.

  • Restricted HTML

    Up