• Maz.vid.uzņ.
    03.09.2012 09:03

    "Vidējā alga sabiedriskajā sektorā joprojām ir augstāka nekā privātajā!", nekā sensacionālā šeit nav: tiešā veidā privātā un sabiedriskā sektora algas nav salīdzināmas šo sektoru struktūras atšķirību un ēnu ekonomikas izplatības dēļ!!!!
    Šis salīdzinājums, Krasnopjorova kungs ir nekorekts! Kā zināms, darbaspēka tirgū valda pieprasījuma/piedāvājuma princips un sabiedriskais sektors barojas no privātā nopelnītās naudas. Šada valsts/sabiedriskā sektora algu atrautība no privātā rada nevajadzīgu spiedienu uz nodokļiem. Ir nekorekti norādīt uz ēnu ekonomiku privātā sektorā, it sevišķi pēc tiesas priekšsēdētāja skandāla. Kā uzņēmēji var zināt, ka LB nav "mirušās dvēseles"? Cik daudz "neaizstājamo" strādā n-tos amatos? Kapēc zem valsts kontrolētiem uzņēmumiem ir saformēta massa ar "ārpakalpojumiem" - mikrouzņēmumiem un ne tikai? Vai augstas valsts amatpersonas, tai skaitā LB nepiesedz nodokļu atmazgāšanas shēmas caur ofšoriem??? Un vai šīs shēmas neizmanto valsts un "sabiedriskie" uzņēmumi, kurus nez kāpēc, pieskaita pie privātajiem. Vidusmēra privātajam ir jāpadomā, kāpēc no darbinieka izmaksās iztērētiem 1000 ls ir 460 jāatdod valstij, kamēr ar viņu konkurējošam Vācietim zem 200ls. Varbūt tomēr Latvijas nodokļu sistēma ir greiza?? Bet Rimšēvica kungs lobē PVN samazinājumu nevis darbaspēka nodokļu izlīdzināšanu, kaut vai Baltijas valstu starpā....
    p.s.Lūdzu neņemt personīgi un neapvainoties par maniem pieņēmumiem, tie ir tikpat nekorekti kā jebkuri citi, kas nav balstīti faktos un nodoti tiesībsargājošām instancēm.

  • Restricted HTML

    Up