• Vilnis Zakrevskis
    05.03.2020 14:16

    Citādi jau ar Ķīnas ekonomiku viss bija OK? Nekādu problēmu ar parādu (kas ir nauda, ja atceries), ar shadow banking, ar jeņķiem? Savukārt, nu ir rasts visu problēmu cēlonis, ne tā?
    Tāpat arī pārējā pasaulē. Pateicoties CB viedajai politikai viss bija štokos, bet nu – ak vai - uzbrukusi iesnu pandēmija! Patiesībā neviens no mums šobrīd nezina, kas šis vīruss patiesībā ir un no kurienes tas radies. Tomēr katram no mums vajadzētu saprast, kas un kāpēc sēj baiļu un panikas atmosfēru par šo (šķietamo) globālo pandēmiju. Ka sekas nospiedošajam vairumam no mums būs daudz sliktākas, nekā jebkad varētu radīt šis vīruss:
    1) Iedzīvotāju bezprecedenta kontrole
    2) Neierobežots finansējums (no mūsu kabatām) "Lielajai farmācijai" un PVO
    3) Pamatojums medicīniskā ārkārtas stāvokļa ieviešanai (kas nozīmē arestu viesnīcā, kuģi, lazaretē ... un ārstēšanu, kas būtiski vairo letālas sekas)
    4) Pamatojums totālai interneta cenzūrai un bloķēšanai
    5) Bezprecedenta ekonomiskās krīzes detonatoru jaunas pasaules kārtības radīšanai.
    Neticat? Vienkārši izlasiet paziņojumu presei [http://www.centerforhealthsecurity.org/event201/about], ko Džona Hopkinsa centra Event 201 dalībnieki publicēja īsi PIRMS “Wuhan” un “koronavīruss” kļuva par ikdienas sarunu tēmām:
    “Nākamā smagā pandēmija ne tikai radīs smagas slimības un dzīvību zaudējumu, bet arī varētu izraisīt lielas ekonomiskās un sabiedriskās sekas, kas var radīt globālu ietekmi un ciešanas. Centieniem novērst šādas sekas vai reaģēt uz tām, kad tās parādīsies, būs nepieciešama vēl nepieredzēti liela sadarbība starp valdībām, starptautiskām organizācijām un privāto sektoru.”

    “Esam daudz mācījušies, kļuvuši stiprāki, struktūra ir līdzsvarotāka” amizanti lasīt šos politiķu tekstus citkārt visai zinīga vīra blogā. Pagaidām gan šis šķiet kārtējais "drill", taču, ko esam mācījušies un cik stiprāki kļuvuši, redzēsim, kad "līdzsvarotākās struktūras" demontāža sāksies.

    Noņemu cepuri Pētera Apiņa priekšā par uzdrīkstēšanos publiski paust nepieradinātu un profesionālu viedokli. Cik ilgi tādiem kā Apinis ļaus runāt, ir atkarīgs arī no katra no mums.

  • Restricted HTML

    Up