Andris Vilks

Latvijas Bankas padomes loceklis

Andris Vilks absolvējis Latvijas Universitātes Ģeogrāfijas fakultāti (dabaszinātņu maģistra grāds ģeogrāfijā). Zināšanas papildinājis vairākos investīciju, finanšu analīzes, vadības un mārketinga kursos, t.sk. 1991. gadā Nordisk Landboskole Odensē (Dānija). 

Latvijas Republikas Saeima 2020. gada 1. oktobrī Andri Vilku ievēlēja Latvijas Bankas padomes locekļa amatā. Pirms tam Andris Vilks strādājis Eiropas Investīciju bankas Baltijas valstu reģionālās pārstāvniecībā Viļņā, Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankā Londonā un Eiropas Investīciju bankā.

2010.–2014. gadā Andris Vilks bija Latvijas Republikas finanšu ministrs, kā arī Latvijas Republikas pilnvarnieks Pasaules Bankas grupā, Eiropas Investīciju bankā, Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankā, Ziemeļu Investīciju bankā un Eiropas Padomes bankā. 

2008. un 2009. gadā Andris Vilks bija Latvijas Republikas Ministru prezidenta Ivara Godmaņa, bet 2009. un 2010. gadā – Latvijas Republikas Ministru prezidenta Valda Dombrovska ārštata padomnieks ekonomikas un finanšu jautājumos, kā arī Latvijas Lielo pilsētu asociācijas ekonomikas padomnieks.

 

Autora darbi

Up