Inese Allika

Vadības sekretariāta un starptautisko attiecību daļas galvenā ekonomiste

Inese Allika ieguvusi maģistra grādu Latvijas Universitātes Ekonomikas un vadības fakultātē Eiropas studijās. Britu padomes Chevening Fellowship programmas ietvaros zināšanas papildinātas Saseksas Universitātē Lielbritānijā, kā arī dažādās apmācības programmās Eiropas Savienības dalībvalstīs par ekonomikas un Eiropas lietu tematiku.

No 2011. gada jūnija līdz 2016. gada augustam Inese Allika pārstāvēja Latvijas Banku Briselē, tajā laikā nodrošinot interešu pārstāvību arī saistībā ar eiro ieviešanu Latvijā un Latvijas prezidentūru Eiropas Savienības Padomē.  Pirms tam no 1999. gada  līdz 2005. gadam viņa vadīja Eiropas Savienības departamentu Ekonomikas ministrijā un no 2006. gada līdz 2009. gadam bija padomniece Latvijas Pastāvīgajā pārstāvniecībā Eiropas Savienībā.

Šobrīd Ineses Allikas darba pienākumi Latvijas Bankas Starptautisko attiecību un komunikācijas pārvaldē ir saistīti ar plašu starptautisko attiecību jautājumu loku, kas ietver Eiropas Savienību un tās dalībvalstis, Eiropas Centrālo banku, Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizāciju, Starptautisko Valūtas fondu. Viņa ir arī Latvijas Bankas pārstāvis Eiropas Savienības Ekonomikas un finanšu komitejas vietnieku sanāksmēs.

 

Autora darbi

Up